رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

دانش آموزان مقنعه‌های خود را هر روز بشویند | راه‌های درمان و جلوگیری از شیوع شپش

  • کد خبر: ۱۳۱۴۳۴
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۰
دانش آموزان مقنعه‌های خود را هر روز بشویند | راه‌های درمان و جلوگیری از شیوع شپش
شپش سر بال ندارد و نمی‌تواند با پرش از شخصی به شخص دیگر منتقل شود؛ به همین دلیل تنها راه انتقال آن تماس با شخص آلوده یا استفاده از وسایل اوست.

به گزارش شهرآرانیوز، شپش‌ها جانوران کوچکی هستند که جز انگل‌ها حساب شده و می‌توانند روی پوست و موی افراد زندگی کنند و باعث خارش شوند. این حشرات از خون افراد تغذیه می‌کنند و خارش ایجاد شده توسط آن‌ها ناشی از تزریق بزاق این حشرات به داخل پوست است که قبل و در حین خون خواری انجام می‌دهند.

یکی از شایع‌ترین علائم آلوده شدن به این حشره کوچک و مزاحم، خارش شدید پوست سر، اطراف گوش و گردن است. بدن تمام موجودات نسبت به نیش شپش آلرژی دارد و دچار خارش می‌شود. هنگامی که فردی برای اولین بار دچار شپش می‌شود، ممکن است چهار تا شش هفته پس از آلودگی، خارش ایجاد نشود. دیده شدن شپش بر روی پوست سر: شپش‌ها به سختی قابل تشخیص هستند؛ زیرا کوچک و از نور فراری هستند و به سرعت حرکت می‌کنند.

شپش سر بال ندارد و نمی‌تواند با پرش از شخصی به شخص دیگر منتقل شود؛ به همین دلیل تنها راه انتقال آن تماس با شخص آلوده یا استفاده از وسایل اوست. حوله، شانه و برس، لباس یا ملحفه آلوده از مواردی است که سایرین را در معرض ابتلا به این مشکل قرار می‌دهد.

دکتر سارا رحیم زاده اسکویی، دکترای حرفه‌ای داروسازی در باره راهکار‌های پیشگیرانه شیوع انگل شپش در افراد به خصوص دانش آموزان گفت: مسلما اقدامات پیشگیرانه مهمتر از اقدام برای درمان شپش است. این نوع شیوع درمدارس به دلیل اینکه ساعت‌ها دانش آموزان با هم در تماس هستند بیشتر هم می‌شود.

به دانش اموزان دختر توصیه می‌شود روزانه مقنعه‌های خود را با آب داغ بشویند. همچنین شانه کردن روزانه مو‌ها از انتقال این انگل جلوگیری می‌کند. این راهکار حتی بیشتر از استفاده از شامپو‌های ضد شپش تاثیر دارد.
به گفته این مسئول فنی داروخانه، شست و شوی روزانه ملحفه ها، مقنعه سر، شانه زدن روزانه مو تاثیر زیادی در جلوگیری از انتقال این انگل دارد. خانواده‌ها به محض اینکه متوجه می‌شوند مو‌های فرزندشان دچار شپش شده است از رفتن دانش اموز به مدرسه جلوگیری کنند تا بقیه از انتقال آن مصون باشند.

دکتر اسکویی یادآورشد: از جمله علائم وجود شپش، خارش بیش از حد پوست سر و وجود خطوط خیلی ریز که در بروی ساقه موی سر که به صورت مستطیل ریز است می‌باشد، که نشانگر وجود این انگل در موی سر است و توصیه می‌شود والدین سر فرزندشان را مداوم بررسی کنند.
از جمله درمان‌های طبیعی برای رفع شپش شست وشوی موی سر با آب نسبتا داغ و اینکه از سرکه رقیق شده برای شست و شوی سر استفاده کند. استفاده از شانه مخصوص شپش یکی دیگر از راهکار‌های مفید برای رفع این انگل از سراست.

وی گفت: وقتی فرزندتان دچار شپش سر شد حتما لباس‌های او و هر نوع پارچه‌ای که با او در تماس است در آب داغ شست و شو دهند. با توجه به اینکه ریشه کن شدن شپش در محیط سخت است راهکار دیگر اینکه هر نوع لباس و پارچه‌ای که در مدت انتقال با او در تماس بوده در یک کیسه در بسته طی چند روز نگهداری شود تا به نوعی این حشره از بین برود.

وی تاکید کرد: تراشیدن موی سر یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای افرادی است که موارد گفته شده را رعایت نکنند. اما وجود این حشره درمحیط، تضمینی بر اینکه دوباره دچار این حشره نشود نیست.
به گفته دکتر اسکویی، شامپو‌های مخصوص رفع این حشره هم در داروخانه‌ها موجود است که ترجیحا بهتر است با تجویز پزشک همراه شود. شاید علائم گفته شده مربوط به شیوع شپش نباشد و ریشه آن عدم رعایت بهداشت و دیگر بیمای‌ها باشد پس بهتر است برای تشخیص آن دکتر را درجریان گذشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->